Агенцията по обществени поръчки публикува одобрени от министъра на финансите стандартизирани образци на договори и договорни клаузи към договори за възлагане на обществени поръчки за някои доставки и услуги

Агенцията по обществени поръчки публикува одобрени от министъра на финансите стандартизирани образци на договори и договорни клаузи към договори за възлагане на обществени поръчки за някои доставки и услуги.

На основание чл. 109, ал. 2 от ППЗОП, във връзка с чл. 229, ал. 1, т. 4 от ЗОП, със заповед № ЗМФ-1365 от 29.12.2016 г. министърът на финансите одобри стандартизирани образци на договори и специализирани клаузи към договори за възлагане на обществени поръчки за някои често възлагани доставки и услуги. Образците са съобразени с действащото към 30 септември 2016 г. законодателство.

Те са задължителни за прилагане от възложителите считано от 1 март 2017 г., с изключение на поръчки в областите отбрана и сигурност, както и в случаите на чл. 231, ал. 2 от ЗОП.

Договорите са публикувани на Портала за обществени поръчки в тематична област „Образци и списъци“ – „Стандартизирани документи“ и са достъпни за всички потребители.

Споделете в социалните мрежи: