АОП – гарант за правилното прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки

На 20 март 2008 г. в гр. Казанлък се проведе семинар на тема „АОП – гарант за правилното прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки“. Работната среща беше официално открита от г-жа Миглена Павлова, изпълнителен директор на Агенция по обществени поръчки и г-н Стефан Дамянов, кмет на гр. Казанлък.

Събитието се организира в рамките на Туининг проект ВС 2005 1В/П/04 „По-нататъшно укрепване на системата на обществени поръчки в България“, в изпълнение на Дейност 3.4. Публични семинари на тема „Новата система на обществените поръчки за представители на медиите и частния сектор на централно и местно ниво“.

Целта на проекта е укрепване на системата на обществени поръчки в България, утвърждаване на Агенцията като основен методологичен и информационен център, нарастване на ефективността на разходване на публични средства, подобряване на бизнес-климата в страната и макроикономическата стабилност.

В изпълнение на програмата са проведени 12 семинара с над 500 участника -възложители от сферата на държавното и местно управление, големи секторни възложители, Управляващи органи на Оперативните програми, органи за контрол и обжалване по ЗОП. Акцентирано е върху актуални теми, свързани със:

  • системи на обжалване на обществените поръчки в страните от Европейския съюз;
  • практика на Съда на Европейските общности в областта на обществените
    поръчки;
  • Структурни фондове на ЕС;
  • практически аспекти на прилагане на правото на ЕС в областта на обществените
    поръчки в Полша;
Споделете в социалните мрежи: