АОП проведе кръгла маса на често допускани нарушения и слабости при възлагане на обществени поръчки

АОП проведе кръгла маса на често допускани нарушения и слабости при възлагане на обществени поръчки

В периода 22 – 24 април 2009 г. в гр. Сандански, Агенцията по обществени поръчки проведе кръгла маса, чиято цел бе обсъждане на често допускани нарушения и слабости при възлагане на обществени поръчки. На срещата бяха обсъдени мерките, целящи  реализиране на единна политика за превенция на корупционните дейности. Участие взеха представители от Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция, Комисия за защита на конкуренцията, Национална агенция за развитие, Унгария и др. Събитието се организира в рамките на проект “Добри практики и ефективно партньорство в областта на обществените поръчки”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  В рамките на срещата бяха представени резултати от:

  • Изследване на практиката по обжалване на обществени поръчки въз основа на издадените от Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд решения и определения;
  • Извършен анализ на практиката на контролните органи в областта на обществените поръчки;
  • Извършен анализ на постъпилите в Агенция по обществени поръчки сигнали и жалби, свързани с нарушения по ЗОП;
  • Анализ от проведеното представително социологическо проучване относно възприемането на Агенцията по обществени в общественото пространство.
Споделете в социалните мрежи: