Изпълнителният директор на АОП – специален гост на Клуба на дипломатите – икономисти

Изпълнителният директор на Агенция по обществени поръчки г-жа Миглена Павлова, беше специален гост на редовната среща на Клуба на дипломатите-икономисти, която се състоя на 09 април 2008 г. Срещата се проведе по покана на Центъра за икономическо развитие. Пред членовете на клуба г-жа Павлова изнесе презентация на тема „Агенция по обществени поръчки – функции, отговорности, развитие“ и представи възможностите за участие на чуждестранните фирми в търговете на българските възложители.

Г-жа Миглена Павлова запозна участниците в срещата с основните функции на АОП, пазарът на обществени поръчки в България и обърна специално внимание на начините, по които ще се усвояват средствата от Европейския съюз. Законът за обществените поръчки ще се прилага от всички възложители, когато разходват тези средства. Но в случаите, когато бенефициентите не са възложители по смисъла на ЗОП ще се прилага приетото през 2007 г. ПМС 55.

„През първата година от членството на страната ни в Европейския съюз Агенцията по обществени поръчки успешно прие предизвикателството да поддържа системата на обществените поръчки в състояние, съответстващо на европейските директиви и от институция, отговорна за въвеждането на европейски правила в България, тя се превръща в ефективен регулаторен орган и източник на идеи и решения за развитие на системата на обществените поръчки в България – роля, която е потвърдена и от европейските ни партньори“ подчерта в заключение изпълнителният директор на АОП.

Споделете в социалните мрежи: