На 17 октомври 2006, вторник, Туининг проект BG 2005/IB/FI/04 “По-нататъшно укрепване на системата на обществени поръчки в България” беше официално представен

АОП ПРЕДСТАВИ ОФИЦИАЛНО ТУИНИНГ ПРОЕКТ

ПО ПРОГРАМА ФАР

“ПО-НАТАТЪШНО УКРЕПВАНЕ НА СИСТЕМАТА НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В БЪЛГАРИЯ”

На 17 октомври 2006, вторник, Туининг проект BG 2005/IB/FI/04 “По-нататъшно укрепване на системата на обществени поръчки в България” беше официално представен от неговите ръководители: г-жа Миглена Павлова, изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП) и г-н Джузепе Форезе, директор в Министерството на икономиката и финансите, Италия. Продължителността на проекта е 24 месеца, стойността на договора е 1.1 милион евро, предоставени по Програма ФАР на Европейската комисия, финансирана със средства от Европейския съюз.

Дейностите по проекта, стартираха през м. август 2006 г. и се изпълняват от Агенцията по обществени поръчки (АОП), съвместно с италианското министерство на икономиката и финансите, КОНСИП (Централен орган за доставки на Италия), италианският орган по обществени поръчки и офисът по обществени поръчки на Полша.

Целта на проекта е укрепване на системата на обществени поръчки в България, утвърждаване на АОП като основен методологичен и информационен център в областта на обществените поръчки в България, нарастване на ефективността на разходване на публични средства, подобряване на бизнес-климата в страната и макроикономическата стабилност.

Постигането на целта на проекта ще се осъществи чрез изпълнението на дейностите по 5-те основни компонента:

  • По-нататъшно подобряване и адаптиране на законодателството в съответствие с европейските изисквания;
  • По-нататъшно подобряване на административния капацитет на системата на обществените поръчки;
  • Организиране и провеждане на кампания на централно и местно ниво за представяне на системата на обществените поръчки;
  • Изготвяне на план за действие за развитие на Интернет страницата на АОП и превръщането и в електронен портал за обществени поръчки;
  • Дейности по външно обучение и създаване на учебен център.
Споделете в социалните мрежи: