На 2 юни 2006 г. Агенцията по обществени поръчки ще представи в Община Варна новите функционални възможности на Регистъра на обществените поръчки и проект на новите образци, преди тяхното официално въвеждане.

На 2 юни 2006 г. Агенцията по обществени поръчки ще представи в Община Варна новите функционални възможности на Регистъра на обществените поръчки и проект на новите образци, преди тяхното официално въвеждане. Община Варна е един от най-големите възложители на обществени поръчки по показател “Брой сключени договори” за 2005 г. – 199 договора, с обща стойност 81 170 264 лв., без ДДС. Регистърът на обществените поръчки съдържа информация за това как са приключили 96 % от процедурите на Община Варна за 2005 г. , което е показател, че са спазени законовите изисквания за прозрачност и публичност. В изпълнение на задачата за укрепване и развитие на административния капацитет от Националната стратегия за развитие на секторите обществени поръчки и концесии за периода 2005-2007 г. общината е включена в пилотно обучение на възложители на обществени поръчки.
Събитието се провежда по инициатива на Агенция по обществени поръчки, проект “Инициатива отворено управление” (ИОУ) и любезното домакинство на Община Варна. Демонстрацията на новите документи ще бъде направена в присъствието на кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов и представители на общината.

Споделете в социалните мрежи: