На 21.02.2018 година се проведе среща-дискусия на представители на Агенцията по обществени поръчки (АОП) и членове на специализираната комисия „Право” на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в София

По време на срещата се обсъдиха въпроси, свързани с прилагането на Закона за обществените поръчки. Специално внимание бе отделено на използването на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) в България и в други страни-членки на Европейския съюз. Предоставена бе и информация за добри практики във връзка с новото европейско законодателство в областта. Членовете на камарата представиха конкретни казуси от прилагането на законодателството в областта на обществените поръчки в страните от ЕС като Германия, Австрия, Белгия, Полша, Италия, Франция и Румъния. Представителите на АОП отговориха на поставени въпроси за прилагането на ЕЕДОП, използването на квалификационни системи, оценка на капацитета на изпълнителя и на трети лица, изискванията и параметрите на застраховка „Професионална отговорност“ и други въпроси от оперативен характер.

По време на дискусията представителите на АОП предоставиха актуална информация за проекта „Разработване, внедряване и поддръжка на единна национална електронна уеб-базирана платформа: Централизирана автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП)“.

Страните се договориха за продължаване на сътрудничеството, чрез организиранe на срещи по актуални теми.

Споделете в социалните мрежи: