Нова организация на информацията в Портала за обществени поръчки

Нова организация на информацията в Портала за обществени поръчки

Уважаеми дами и господа,

С цел улеснение и по-голямо удобство на потребителите на Портала за обществени поръчки, АОП разработи и реализира изцяло нова организация на предоставяната информация. Обновени са тематичните области, добавени са нови такива, а всички неактуални документи и връзки са отделени в съответни архивни подстраници.

В новата тематична област „Методически съвет“ ще бъде публикувана информацията от дейността на Методическия съвет по чл. 246, ал. 1 ЗОП за координиране на контролната дейност, вкл. насоките, в съответствие с които се осъществява контролът.

Тематичната област „Контрол и мониторинг“ предоставя пълна информация за новите функции на АОП по отношение на извършвания от АОП външен контрол по реда на чл. 232 – 234 ЗОП, както и връзки към становищата на агенцията за осъществен мониторинг по чл. 114, ал. 1, т. 2 ППЗОП във връзка с чл. 229, ал. 1, т. 14 ЗОП.

На регистрираните потребители е предоставена допълнителни опции възможност за групиране и търсене на информация:

– В тематична област „Възложители“ – възможност за разглеждане на публикуваните предварителни обявления, обявени обществени поръчки, договори и информации за публикувани обяви, след избор на конкретен възложител;

– В тематична област „Изпълнители“– възможност за разглеждане на възложените обществени поръчки и сключените договори, вкл. с информация за тяхното изпълнение (където е налична), след избор на конкретен стопански субект.

АОП ще продължи с постоянните си усилия да предоставя навременна, полезна и актуална информация на всички участници в процеса на възлагане чрез Портала за обществени поръчки.

Споделете в социалните мрежи: