Семинар на тема „Агенция по обществени поръчки – гарант за правилното прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки“ се проведе в Благоевград

На 18 юли 2008 г. в гр. Благоевград се проведе семинар на тема „АОП – гарант за правилното прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки“. Официално обръщение към присъстващите направиха от г-жа Миглена Павлова, изпълнителен директор на Агенция по обществени поръчки и г-н Костадин Паскалев, кмет на община Благоевград.

Събитието се организира в рамките на Туининг проект ВС 2005 IВ/FI04 „По-нататъшно укрепване на системата на обществени поръчки в България“, съвместно с партньорите от Министерство на икономиката и финансите на Италия, италианския Орган по обществени поръчки, CONSIP SpA (Централен орган за покупки на Италия) и Офиса за обществени поръчки на Полша.

Целта на проекта е укрепване на системата на обществени поръчки в България, утвърждаване на Агенцията като основен методологичен и информационен център, нарастване на ефективността на разходване на публични средства, подобряване на бизнес-климата в страната и макроикономическата стабилност.

В своите презентации представители от Агенция по обществени поръчки запознаха участниците в семинара с новите моменти в Закона за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, както и подобрените възможности за работа на Регистъра на обществените поръчки.

Споделете в социалните мрежи: