Семинар на тема “Нормативна уредба в България в областта на обществените поръчки – нови моменти и практическо прилагане. Унгарският опит при възлагане на обществените поръчки, финансирани с европейски средства.”

От 11 до 13 февруави 2009 г. в гр. Трявна се проведе семинар на тема „Нормативна уредба в България в областта на обществените поръчки – нови моменти и практическо прилагане. Унгарският опит при възлагане на обществените поръчки, финансирани с европейски средства.“ Обучението се организира от Агенция по обществени поръчки, в рамките на проект „Добри практики и ефективно партньорство в областта на обществените поръчки“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Унгарският опит при възлагане на обществените поръчки, като и нормативната уредба и практика по възлагането на обществени поръчки с европейски средства в Унгария беше представен от лекторите:

  • Д-р   Лаело  Великовски,   директор  на  отдел  „Координация  и контрол на обществените поръчки“, Национална агенция за развитие, Унгария.
  • Д-р Адам Бенко, експерт в отдел „Координация и контрол на обществените поръчки“, Национална агенция за развитие, Унгария.
  • Г-н Петер Бенко, експерт в „Централно звено за финансиране и договаряне“. От българска страна лектори бяха експерти от Агенцията по обществени поръчки, които направиха преглед и коментар на последните изменения в Закона за обществените поръчки, както и функционалните възможности на Регистъра на обществените поръчки.

В семинара взеха участие представители на 17 министерства и второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към тях.

Споделете в социалните мрежи: