Унгарски експерти по обществени поръчки споделиха опит с българските си колеги по време на двудневна работна визита у нас. Обмяната на опит се осъществява по идея на вицепремиера Меглена Плугчиева и унгарския посланик в София г-жа Юдит Ланг.

Унгарски експерти по обществени поръчки споделиха опит с българските си колеги

Унгарски експерти по обществени поръчки споделиха опит с българските си колеги по време на двудневна работна визита у нас. Обмяната на опит се осъществява по идея на вицепремиера Меглена Плугчиева и унгарския посланик в София г-жа Юдит Ланг. Посещението се финансира изцяло от унгарските ни партньори.

На 15 и 16 септември 2008г. тримата експерти от CFCU и UPCC Лаcло Великовски, Габор Ронасеки и Габор Послер имаха последователно срещи с изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки г-жа Миглена Павлова, съвместно заседание с експерти от дирекция „Мониторинг, анализ и методология на обществените поръчки“ на агенцията, както и с г-жа Боряна Пенчева – директор на Дирекция ‘Управление на средствата от ЕС“ в Министерство на финансите и експерти от същата дирекция.

Основните цели на тази първа визитата бяха, освен споделянето на положителен и отрицателен опит, договаряне на програма за обучение на български експерти, както и оценка на проектозакона за промяна на Закона за обществените поръчки.

Проектът за обмяна на опит ще продължи, като нова визита на унгарските експерти е предвидена за следващата седмица. Тогава те ще се срещнат с управляващите органи на оперативните програми, за да запознаят българските си колеги с организацията и механизмите за контрол при усвояване на средствата от европейските фондове в Унгария.

Споделете в социалните мрежи: