АОП проведе обучения за работа с ЦАИС ЕОП за възложители

През летните месеци (юли и август), Агенцията по обществени поръчки (АОП) проведе две нови еднодневни безплатни обучения за работа с Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП). Фокус групите на проведените обучения са представители на възложителите в областта на „Здравеопазването“, централната администрация, Държавни горски стопанства и др.

Активната проява от страна на АОП цели възможно най-голям брой участници във възлагателния процес да се запознаят с функционалностите на системата, която става задължителна за ползване, считано от 1 ноември 2019 г. На всички участници в обучителните курсове се напомня както за положителния ефект от ранната регистрация в платформата и определянето на роли в организацията, така и за възможността за подготовката на шаблони и документи.

Участие в двете обучения взеха представители от над 100 лечебни заведения в страната, централна администрация, както и над 40 горски стопанства. Общо обучени са 230 експерти в областта на обществените поръчки. От попълнения формуляр за оценка – „Анкета за степента на удовлетвореност на обучаемите лица“ е видно, че средната удовлетвореност на участниците от проведените обучения е 5.54 при максимална стойност 6.00.

Предвид повишения интерес от обученията, Агенцията по обществени поръчки ще продължи да поддържа установената добра практика. Всички заинтересовани лица от възлагателния процес могат да подават заявка за включване в следващо обучение за работа с националната платформа на официалния електронен адрес– [email protected]. При планиране на последващи обучения, експерти от агенцията ще се свържат със заинтересованите лица.

Отново използваме възможността да напомним, че текуща информация за системата може да намерите на Портала за обществени поръчки, в секциите „ЦАИС – Често задавани въпроси“ и „ЦАИС ЕОП – Актуално“.

Споделете в социалните мрежи: