АОП проведе обучение за стопански субекти за работа с ЦАИС ЕОП

През изминалата седмица, Агенцията по обществени поръчки (АОП) проведе обучение за стопански субекти за работа с Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).

На обучението в сряда, участие взеха представители на А1 България, „Виксо“ ЕООД, ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“, „Медилон“ ЕООД, „Екотой – Сервиз“ ООД, „ВАК 02“ ООД и на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО).​

По време на обучението бе демонстрирано как стопанския субект заявява интерес/подава оферта към обществена поръчка в ЦАИС ЕОП, как да декриптира офертата и как се създават изисквания към процедура от страна на възложителя.

АОП планира да продължи с обучения за стопански субекти и през новата година.

Следващата група обучения с лектори на Агенцията са предвидени да се проведат в седмицата 6 – 11 януари 2020 г.

Актуална информация, както и нови видеоматериали в помощ на стопанските субекти и възложителите са налични в секцияЦАИС ЕОП – Актуално. В рубриката ЦАИС ЕОП – често задавани въпросиможе да намерите допълнителни разяснение по често задаваните въпроси. Подробности свързани със старта на ЦАИС ЕОП са налични в секцииАктуалноиВажнона Портала за обществени поръчки.